🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engelse woordjes leren

Waarom is Engels zo belangrijk? Welke dingen ga je leren? En op welke manieren kun je het best oefenen?

De lessen Engels

Je eerste Engelse woordjes heb je al geleerd op de basisschool. Zo kun je waarschijnlijk al het alfabet in het Engels opnoemen en de cijfers ken je ook uit het hoofd. Van veel woorden weet je hoe je de klank (zoals th, r en l) moet uitspreken. In de komende jaren ga je daar mee verder op de middelbare school. Je leert dan ook bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden.

Zo leer je wanneer er -ly, een -d of -able aan het eind van een woord komt. Je leert ook wat de paste tense, current tense en future tense zijn. Deze tijden zijn belangrijk om goed te begrijpen, omdat je anders geen foutloze zinnen kunt maken. Natuurlijk oefen je ook nog regelmatig met de lidwoorden ‘a’, ‘an’ en the.

Ieder jaar op de middelbare school leer je iets nieuws. Zo ga je niet alleen nieuwe woordjes leren of nieuwe zinnen leren, maar ga je ook veel spreken, schrijven en lezen. Deze drie dingen zijn even belangrijk. Het is een goed idee om niet alleen op school aan de slag te gaan, maar ook thuis. Gebruik bijvoorbeeld taal apps WRTS op je smartphone of computer.

Waarom Engels leren zo belangrijk is

Engels is een wereldtaal. Overal ter wereld wordt deze taal gesproken. Kijk maar eens op je spelcomputer of in je kleding: overal vind je het Engels terug. Je draagt bijvoorbeeld een t-shirt of een sweater. En je hebt een ‘account’ op ‘Facebook’. Je maakt gebruik van ‘apps’ en soms ‘crasht’ je computer. Als we geen Engels zouden spreken, zouden we niet begrijpen wat die woorden betekenen. Je kent eigenlijk al meer Engelse woorden dan je zelf denkt.

Het leren van Engels is ook belangrijk voor later. Op de hogeschool of universiteit moet je wetenschappelijke bronnen gebruiken. Deze bronnen zijn vaak in het Engels. Je moet dan dus in het Engels kunnen lezen en heel precies kunnen uitleggen wat je hebt gelezen.

Ook als je later aan het werk gaat, is het belangrijk dat je Engels kunt. Bedrijven willen graag mensen aannemen die meerdere talen kunnen spreken. Dat is handiger en bespaart veel geld. Er zijn dus genoeg redenen om Engels te leren. Hadden we al verteld dat het ook gewoon leuk is? Dat is het namelijk ook.

Engelse woordjes oefenen

Engelse woordjes oefenen kun je het best doen door regelmatig te lezen en te schrijven, maar het oefenen met een site of app als WRTS helpt ook. Bij bijvoorbeeld WRTS kun je veel woordenlijsten uit het Engels al overnemen. Je kunt ook de lijst van je leraar of lerares overnemen.

Bij WRTS kun je op verschillende manieren overhoren. Maak bijvoorbeeld een puzzel of overhoor jezelf met een toets. Je kunt ook een luisterdictee doen. Maak het zo makkelijk of moeilijk als je zelf wilt. Op die manier leer je op je eigen tempo en zo effectief mogelijk. Zo blijft het leren leuk en wordt het niet frustrerend.

Elke dag even oefenen

Als je echt een kei wilt worden in Engels, kun je het best elke dag even oefenen. Probeer iedere dag 10 nieuwe woordjes te leren. Doe dat niet alleen uit je lesboek, maar ook online. Bezoek bijvoorbeeld maar eens de website van de BBC. De BBC is wat de NOS is in Nederland. Je vindt hier veel nieuws en zult veel nieuwe woorden tegenkomen. Probeer 10 interessante woorden uit te zoeken en te vertalen.

Door iedere dag tien woordjes te leren, kun je een groot deel van de taal leren. Binnen een maand leer je zo 300 woorden. Veel van die woordjes kunnen ook in de les terugkomen. Zo kun je je Engels flink verbeteren.

Schrijven en zinnen maken

Heb je tien woordjes gevonden? Schrijf ze op, want dan onthoud je ze beter. Maak daarna 10 zinnen met de 10 nieuwe woorden. Je kunt ook Google gebruiken om een zin te bedenken. Door een zin te maken denk je na over wanneer je het woord zou kunnen gebruiken.

Om te oefenen met spreken, kun je de zinnen hardop zeggen. Je oefent niet alleen de nieuwe woorden, maar ook de uitspraak. Het blijkt dat je woorden beter onthoudt als je er direct mee aan de slag gaat. Zo haal ook jij een tien voor Engels.