TaalExtra bij dyslexie

Gaat spellen en lezen niet zo gemakkelijk? Probeer je het maar steeds opnieuw en lukt het gewoon niet? Dan ben je zeker niet de enige in Nederland. TaalExtra kan je helpen. Het helpt kinderen in kleine stapjes beter te leren lezen en te spellen.

Je kunt TaalExtra ook gebruiken als onderdeel van de Squla-app. Dan kun je ook op je mobiel of op je tablet oefenen. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderweg aan de slag. Ben jij er klaar voor?

Wat is TaalExtra?

Squla heeft samen met dyslexie-experts ‘TaalExtra’ bedacht. Dat is een manier waarop kinderen met spellingproblemen kunnen oefenen met taal. Het is vooral erg handig voor kinderen met dyslexie.

Het lijkt op een soort spelletje, waardoor je met meer plezier bezig bent met taal. Het is niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk. Je blijft zin hebben om er mee bezig te zijn. Want taal is vooral heel erg leuk!

Voor wie is TaalExtra bedoeld?

TaalExtra is bedoeld voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 die moeite hebben met taal, lezen of spellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze last hebben van dyslexie, of dat ze andere spellingproblemen hebben. Je oefent op deze manier gewoon tijdens de gewone lessen, maar toch op een iets andere manier.

Deze manier van oefenen is bedacht door mensen die verstand hebben van dyslexie. Voor ouders is het goed om te weten dat dit gebaseerd is op een dyslexiebehandeling, maar er geen vervanger van is.

Word je behandeld voor dyslexie? Vraag dan een keer aan de behandelaar of het een goed idee is om met TaalExtra aan de slag te gaan. Misschien kan het je helpen om je beter te leren spellen, sneller te leren lezen en je beter met taal bezig te laten zijn.

Wat kun je met TaalExtra?

Je kunt op een leuke manier oefenen met spelling en taal. Natuurlijk op je eigen tempo, zodat het ook leuk blijft. Het ziet eruit als een spelletje en voelt ook als een spelletje. Eigenlijk heb je bijna niet door dat je aan het leren bent.

Voor ouders is het handige van deze oefenmethode dat ze kunnen zien welke resultaten hun kinderen halen. Zo weten ouders precies waar nog wat aandacht aan moet worden besteed en wat al goed gaat.

Sparen voor leuke cadeautjes

Je doet het niet voor niets: je kunt met elk goed antwoord munten verdienen en op die manier sparen voor leuke cadeautjes. TaalExtra bestaat uit allerlei leuke quizzen en games. Ieder spelletje heeft een uitlegfilmpje en de uitleg wordt ook voorgelezen. Handig!

Je maakt eerst een soort toets. Zo weet je precies waar jij aan kunt werken en wat je al goed doet. Natuurlijk mag je fouten maken, want daar leer je alleen maar van. Taal is erg leuk, en TaalExtra maakt het alleen maar leuker!

Overal met TaalExtra aan de slag

Je kunt TaalExtra overal gebruiken: op de computer en via de app van Squla. Je kunt dus ook op de mobiel en tablet spelen. Je hebt wel een internetverbinding nodig.

Daarnaast is het goed om te weten dat TaalExtra niet gratis is. Vanaf 6,95 euro per maand kun je het gebruiken. Je ouders kunnen dit voor je regelen. Vraag altijd eerst je ouders om hulp, voordat je iets doet op het internet!

Meer informatie over TaalExtra 👉